Skidanje kamenca i poliranje zuba

Zubni plak su naslage koje se svakodnevno talože na zubima i vremenom stvaraju zubni kamenac. Zubni kamenac je mineralizovani dentalni plak i nastaje taloženjem mineralnih soli u dentalni plak. Minerali u zubnom kamencu potiču iz pljuvačke. Zubni kamenac ne samo da je vidljiv i nimalo privlačan, nego je izazivač karijesa, parodontopatije i neprijatnog daha.

Zubni kamenac se ne može se ukloniti kućnom oralnom higijenom (četkicom ili upotrebom konca). Preporučljivo je da zubni kamenac uklanja stomatolog u ordinaciji, upotrebom odgovarajućih instrumenata. Skidanje kamenca bi moralo redovno da se obavlja, kako bi zubi ostali liepi i zdravi. Sam postupak je brz i bezbolan, a znači i više nego što možete da zamislite.

Nakon skidanja kamenca, sledi poliranje površina zuba namenskim pastama koje će onemogućiti taloženje bakterija i plaka, na taj način ćete se zaštititi od karijesa i neprijatnih oboljenja desni.

Posle tretmana, zubna površina postaje čista i glatka, a pritom ne nastaju nikakva oštećenja zubne gleđi. Postupci su brzi i jednostavni, a izuzetno značajni za ljepotu i zdravlje zuba. Pored redovne i pravilne oralne higijene, to je svakako najmanje što možete da učinite za svoj osmeh.

Share: